Ingredienti:
- Farina 50 gr
- Latte 1/2 litro
- Uova 6 tuorli
- Vanillina 1 bustina
- Zucchero 150 gr
English version after the cut
Preparazione:
- In una terrina lavorare i tuorli con lo zucchero aiutandosi con una frusta elettrica fino ad ottenere una crema spumosa.
- In un pentolino riscaldare il latte con la vanillina.
- Versare il latte intiepidito nella crema ed incorporare la farina setacciata.
- Sbattere per qualche minuto con le fruste elettriche.
- Portare ad ebollizione e lasciare bollire per qualche minuto continuando a mescolare con una frusta finché il composto non si addensi.
- Lasciare raffreddare la crema mescolando di tanto in tanto.
ITALIAN PASTRY CREAM
- Flour 6 tablespoons
- Whole milk 1 pint
- Yolks of 6 eggs
- Sugar ¾ cup
- Vanilla extract 1/2 teaspoon
How to make it:
- Lightly whisk the yolks, and then add the sugar.
- In a pot heat the milk with the vanilla extract.
- Combine the heated milk with eggs and sugar mixture.
- Then add the flour with a strainer whisking gently, and making sure that no lumps form.
- Pour the compund in a pan and continue cooking over a low flame, stirring gently, until it barely reaches a slow boil.
- Transfer it to a bowl and let it cool, gently stirring it.
yum!!!
RispondiEliminawe want this blog translated in english!!!
it's not easy to figure it all out from the italian :(
:)