- Farina 00 100 gr
- Farina manitoba 100 gr
- Ricotta 200 gr
- Zucchero 80 gr
- Uova 3
- Limone 1
- Lievito per dolci 1 bustina
- Zucchero a velo
English version after the cut...
Preparazione:
- In una terrina sbattete con le fruste elettriche le uova intere con un pizzico di sale e lo zucchero per qualche minuto fino ad ottenere una crema soffice.
- A parte lavorate la ricotta con un cucchiaio di legno fino a renderla cremosa.
- Unite le uova alla ricotta e mescolate bene.
- Aggiungete la scorza di limone e il succo.
- Amalgamate al composto le due farine setacciate ed il lievito. Mescolate bene gli ingredienti.
- Versate il composto in una tortiera imburrata e infarinata.
- Cuocere in forno caldo a 180°C per 30 minuti.
- Lasciate raffreddare e spolverizzate con zucchero a velo.
LIGHT LEMON CAKE
Ingredients:
- Flour ¾ cups
- Manitoba flour ¾ cups
- Ricotta cheese ½ cups
- Sugar 6 table spoons
- Eggs 3
- Lemon 1
- Dry yest 2 tea spoons
- Powdered sugar
How to make it:
- Put the eggs in a mixing bowl with the sugar and a pinch of salt and whisk vigorously.
- In another bowl mix the ricotta until you get a cream.
- Combine the ricotta cream with the eggs.
- Then combine lemon rind and lemon juice.
- Add the flour and the dry yest. Mix the ingredients.
- Pour the mixture into a greased and floured baking pan.
- Preheat oven to 370 F.
- Bake for about 30 minutes, or until a toothpick inserted in the cake will appear to be dry and the surface of the cake is golden brown.
- When the cake is lukewarm decorate the surface with powdered sugar.
bella questa tortina leggera leggera!
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