mercoledì 13 aprile 2011

Torta light al limone

Ingredienti:
  • Farina 00 100 gr
  • Farina manitoba 100 gr
  • Ricotta 200 gr
  • Zucchero 80 gr
  • Uova 3
  • Limone 1
  • Lievito per dolci 1 bustina
  • Zucchero a velo


English version after the cut...



Preparazione:
  1. In una terrina sbattete con le fruste elettriche le uova intere con un pizzico di sale e lo zucchero per qualche minuto fino ad ottenere una crema soffice.
  2. A parte lavorate la ricotta con un cucchiaio di legno fino a renderla cremosa.
  3. Unite le uova alla ricotta e mescolate bene.
  4. Aggiungete la scorza di limone e il succo.
  5. Amalgamate al composto le due farine setacciate ed il lievito. Mescolate bene gli ingredienti.
  6. Versate il composto in una tortiera imburrata e infarinata.
  7. Cuocere in forno caldo a 180°C per 30 minuti.
  8. Lasciate raffreddare e spolverizzate con zucchero a velo.


             


LIGHT LEMON CAKE


Ingredients:
  • Flour ¾ cups
  • Manitoba flour ¾ cups
  • Ricotta cheese ½ cups
  • Sugar 6 table spoons
  • Eggs 3
  • Lemon 1
  • Dry yest 2 tea spoons
  • Powdered sugar



How to make it:
  1. Put the eggs in a mixing bowl with the sugar and a pinch of salt and whisk vigorously.
  2. In another bowl mix the ricotta until you get a cream.
  3. Combine the ricotta cream with the eggs.
  4. Then combine lemon rind and lemon juice.
  5. Add the flour and the dry yest. Mix the ingredients.
  6. Pour the mixture into a greased and floured baking pan.
  7. Preheat oven to 370 F.
  8. Bake for about 30 minutes, or until a toothpick inserted in the cake will appear to be dry and the surface of the cake is golden brown.
  9. When the cake is lukewarm decorate the surface with powdered sugar.

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